natuurvlees.nl is onderdeel van Waterlant's Weelde Menu
Mijn winkelmandje Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

FAQ (veelgestelde vragen)

Heeft u een vraag? Mail deze gerust naar info@natuurvlees.nl.

‘Leidt het diepvriezen van vlees niet tot kwaliteitsverlies?
Het vlees dat via uw webshop wordt besteld, wordt diepgevroren aan de klant geleverd. Gaat dit niet ten koste van de kwaliteit van het vlees?’
De kwaliteit van onze natuurvlees-producten blijft absoluut behouden, ook nadat het is diepgevroren. Wij beschikken namelijk over professionele apparatuur welke uw producten snel en zonder vorming van ijskristallen invriest. Wanneer u thuis iets invriest, duurt het redelijk lang voordat het product door en door bevroren is en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Met natuurvlees heeft u dus altijd vers vlees van de beste kwaliteit in huis.

‘Goede kwaliteit en toch geen extreme prijzen.
Hoe kan dat?

Dit komt door de korte lijnen tussen onze boeren, natuurvlees.nl en u als consument. Wij maken geen gebruik van tussenhandel: onze producten komen rechtstreeks van de boer bij ons terecht en worden direct aan u verkocht. Bovendien kunnen we door onze productkennis van ‘kop tot staart’ alles aanbieden. Daardoor krijgen onze boeren een eerlijke prijs voor hun dieren en is natuurvlees voor u lekker betaalbaar.

Waarom bezorgen jullie alleen in de provincie Noord-Holland, de Flevopolder en een gedeelte Utrecht?’
Dit heeft alles te maken met ons concept en de verhouding tussen vraag en aanbod. De boeren die volgens het Waterland Keurmerk exclusief voor ons werken, staan garant voor een bepaalde hoeveelheid vlees. Op dit moment kunnen wij met de beschikbare capaciteit de provincie Noord-Holland, de Flevopolder en een gedeelte Utrecht voorzien van onze producten. Zodra de productie bij de boeren toeneemt of het aantal boeren uitbreidt, vergroten we ons afzetgebied.

‘Besteleenheid, moet ik altijd per twee stuks bestellen?’
Nee, dat is niet noodzakelijk. Uiteraard kunt u een vleesproduct ook per stuk bestellen. Door de eenheid in verpakking zijn de productieprijzen per twee stuks echter lager en bieden we die tegen een scherpere prijs aan. Koopt u het vlees per stuk, dan zijn wij genoodzaakt een meerprijs van € 0,25 per eenheid in rekening te brengen.

  ‘Waarom hebben jullie geen EKO-keurmerk?’
Wij van natuurvlees hanteren zeer strikte criteria. Voor onszelf, onze boeren en de producten die we leveren. Omdat herkomstgarantie voor ons heel belangrijk is, hebben we een eigen keurmerk ontwikkeld: Waterland Keurmerk. Helemaal van toepassing op ons en waar wij voor staan. Wij accepteren uitsluitend vlees van dieren die op de bedrijven van onze boeren zijn geboren. De herkomstcontrole is dus optimaal. Bij EKO komt het voor dat er vanuit andere landen wordt geïmporteerd. Bovendien zegt EKO niets over de kwaliteit van het product.

Ons keurmerk komt overigens wel grotendeels overeen met de criteria, voorschriften en eisen van EKO. Zo stellen we dezelfde hoge eisen aan diervriendelijkheid en hanteren we beide het verbod op preventief geneesmiddelengebruik.

Naast overeenkomsten, zijn er ook opvallende verschillen tussen het EKO-keurmerk en het Waterland Keurmerk. Wij gebruiken vleesvee in plaats van het door EKO vaak gebruikte melkvee. Daarnaast biedt natuurvlees.nl ook kalfsvlees van stiertjes. EKO-boeren verkopen de stierkalveren direct. Ons eigen keurmerk regelt dat de stiertjes acht à negen maanden bij de moeder blijven en dan worden geslacht.

Verder is het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen op het land bij het Waterland Keurmerk iets ruimer dan bij het EKO-keurmerk. Door het drassige veenweidegebied is het soms noodzakelijk onkruid te bestrijden en pleksgewijs kunstmest te gebruiken.

Ons vee loopt minimaal zeven maanden buiten en eet dan gewoon gras. In de wintermaanden eten de dieren vooral ruwvoer (hooi en kuilgras) van eigen bedrijf. Soms wordt er bijgevoerd. Deze bijvoeding is weliswaar niet officieel EKO, maar de boeren gebruiken alleen toegestaan voer, zonder onnatuurlijke groei-bevorderaars.

Boeren mogen zichzelf overigens niet zomaar het predicaat scharrel of biologisch toekennen. Daarvoor moeten ze voldoen aan allerlei regels. Naleving van die regels wordt onder meer gecontroleerd door PROduCERT (scharrel) en Skal (biologisch). Meer weten? Kijk op www.producert.nl of www.skal.nl
 

 

Terug naar boven Terug

Direct naar de webwinkel Terug

 

Gratis stooftips van slager Jan Splinter
speciaal voor jou!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct gratis het e-book 'De kunst van stoven'.

* = verplicht veld

U ontvangt direct een download link voor het e-book 'De kunst van stoven'. U kunt zich op elk moment weer uitschrijven op onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

Het e-book 'De kunst van stoven' kun je hier downloaden.


Download e-book