natuurvlees.nl is onderdeel van Waterlant's Weelde Menu
Mijn winkelmandje Uw winkelmandje bevat geen artikelen.

Onze filosofie

Net als onze klanten willen we weten wat we eten. Waar komt ons vlees vandaan, wat voor leven heeft het dier gehad? Het welzijn van een dier, de leefomstandigheden, de wijze van slachten en het ambachtelijk verwerken zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het vlees.


Vlees bevat voedingsstoffen die ons lijf goed kan gebruiken. Maar zeggen wij ook wel eens: "twee à drie keer per week vlees eten is wel genoeg." Alles met mate, want daardoor blijven mens, natuur en dier in balans. En als we dan vlees op het menu zetten, dan kiezen we heel bewust voor een smakelijk kwaliteitsproduct. Een product waarvan we weten dat ‘het’ goed.

Goede afkomst

De dieren komen van kleinschalige boerderijen, geleid door boeren die we persoonlijk kennen. De dieren hebben een goed leven, kunnen zich vrij bewegen en krijgen voedsel zonder kunstmatige toevoegingen. De dieren lopen zoveel mogelijk buiten en dragen op die manier ook bij aan het behoud van ons fraaie cultuurlandschap. Antibiotica wordt alleen ingezet als het echt noodzakelijk is. We hanteren dan een wachttijd of we kiezen ervoor om het dier niet af te nemen. De afspraken die we maken zijn vastgelegd in het Keurmerk Waterland®.

 

We zijn tamelijk streng als het om het keuren gaat. Voor ons telt kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kleinschalig en verantwoord boeren dus, en respectvol slachten. Daarna verwerken wij het vlees op ambachtelijk wijze tot een smakelijk natuurvlees-product.

Het rijpen
‘Vlees van goede afkomst’ is gewoon lekker. Zeker als de oorspronkelijke structuur van het vlees behouden is en het de tijd heeft gehad te ‘rijpen’, zoals wij dat noemen. Pas als het vlees op z’n best is, verdelen we het in porties en vriezen we het in. Daarbij maken we gebruik van zeer geavanceerde apparatuur en voorkomen we de vorming van ijskristallen. Als u vervolgens ons natuurvlees ontdooit, ligt er gegarandeerd een vers, ambachtelijk stuk vlees van uitstekende kwaliteit op uw bord. 


Met natuurvlees weet u wat u eet. Namelijk puur vlees en niets anders.


Lees meer over ons bedrijf

 

 

 

Terug naar boven Terug

Direct naar de webwinkel Terug

 

Gratis stooftips van slager Jan Splinter
speciaal voor jou!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct gratis het e-book 'De kunst van stoven'.

* = verplicht veld

U ontvangt direct een download link voor het e-book 'De kunst van stoven'. U kunt zich op elk moment weer uitschrijven op onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

Het e-book 'De kunst van stoven' kun je hier downloaden.


Download e-book